GJESTELÆRERE

Pedagogikk er en kunst. Sandra får elever som ikke har rørt en pensel på førti år, til å skape underverker.

Sandra Ramos:
Sandra tar for tiden sin doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Lisboa. Hennes bakgrunn er allsidig med hovedvekt på tegning og illustrasjon, design og animasjon – hvor hun har gått i lære hos de store mestere verden over.
Siden 2007 har hun undervist i tegning og maleri/billedkunst – blant annet på universitetet. Hun grunnla Atelier do Cardal – et verksted for allsidig undervisning. Hun er også utdannet kropps-psykoterapeut, noe hun tar inn i sitt møte med mennesker og kunsten på sin organiske og lette måte.

Sandra jobber både med fokus på det ekspressive, maleriske, tegning, og det som ligger imellom. Hun har en undersøkende tilnærming

Mário setter seg ned og tegner lekent og fritt til inspirasjon for kursdeltakerne

.
Mário Linhares:
Mário er utdannet på Kunsthøgskolen i Lisboa og holder mange workshops for Urban Sketchers rundt i verden. Han er en svært dyktig tegner som bruker et bredt utvalg teknikker – både tørre og våte (mye akvarell i kombinasjon med tegning). Han har en uhøytidelig tilnærming samtidig som han tar tegning og maling på høyt alvor. Han har reist mye i Afrika og tegnet. Han har også utgitt noen kunstverk av noen bøker. Han arbeider med sin doktorgrad innen kunst og kan tidvis avse litt tid for å holde korte kurs fordi han trives så godt med å undervise på denne måten. Det merkes! Kursdeltakerne opplevde høy grad av inspirasjon og vekst.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

João er en engasjert, levende, morsom og kunnskapsrik lærer

.
João Catarino:
João er utdannet ved Kunsthøgskolen i Lisboa. Han er en svært dyktig tegner/illustratør og fremragende pedagog som underviser bl. a på Kunsthøgskolen i Lisboa.
Joãos særegne talent er det lette uttrykket basert på strek, skygge og akvarell/blandede teknikker. Han er særlig opptatt av å oppnå liv og nerve i tegningen, noe som krever en tilstedeværelse han er mester i å frembringe. Tegningene forvandles under Joãos veiledning.
João er en ettertraktet underviser, som bare i år har holdt kurs i Chicago, Frankrike, St. Tomé og Brasil i tillegg til en mengde oppdrag i Portugal.
Han er engasjert, levende, morsom og kunnskapsrik. Gled dere!

Joãos lette, transparente kombinasjon av akvarell, skygge og strek er hans særpreg.

.
.
.
.

Isabel er en inspirerende lærer som hvor som helst finner et sted for kvalitetsundervisning

.
Isabel Favila:
Isabel har master fra Kunsthøgskolen i Lisboa. Hun har sine fordypningsområder innen maleri og det maleriske og er en anerkjent billedkunstner. Som pedagog har Isabel startet sin egne, velrennomerte kunstskole i Lisboa og hun tar jevnlig undervisningsoppdrag bl. a fra de store kunstinstitusjonene/ kunstmuséene i Portugal.

I tillegg har hun lang erfaring med å arbeide med koblingen mellom det kunstneriske uttrykket og personlig vekst. Hun får sine elever til å bruke alle sanser i kunsten – noe som beriker uttrykket i svært høy grad. Hun er en mester i frigjørende øvelser og får sine elever til å bli overrasket over seg selv.

Isabel omtales som et fyrverkeri av en lærer. At kursdeltakerne kan få nyte godt av Isabels ressurser er en stor glede.

Isabels landskapsmalerier har ofte et mystisk drag.…. Hun er ikke redd for kraftfulle uttrykk.     ……………………………………………………Isabel har arbeidet mye med portretter

.

Noen ganger har jeg leid inn en portugisisk gjestelærer fra min tid på kunstakademiet i Lisboa. Han veileder da dem som ønsker det.

Rui er en dyktig veileder som får frem det beste hos sine elever.

Ruis reisetegning til venstre, maleri i midten og illustrasjon til høyre. Han er stilsikker, humoristisk og fargesterk. Han utmerker seg bl. a. i tegneserier.

.
Rui Sousa:
Rui er utdannet ved Kunsthøgskolen i Lisboa. Han er en dyktig illustratør og kunstmaler som særlig etterspørres i aviser og tidsskrifter i tillegg til barnebøker. Hans humoristiske, tegneserieaktige kunst har en egen evne til å kommunisere direkte. Rui har ikke egen undervisning, men er en dyktig veileder. Mange kursdeltakere har satt stor pris på hans rike erfaring og skarpe blikk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.