TINE BUSK / LÆRERE

 

acredkuttet-kopi

Tine Busk gikk på Kunstakademiet i Lisboa 1987-88 og har siden arbeidet med billedkunst i eget atelier.

Hun er utdannet arkitekt og pedagog, og sammen med billedkunsten har dette resultert i en rekke ulike undervisningsopplegg; fra å holde egne kurs på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo til forskjellige kurs i tegning og maling for barn, ungdom og voksne. Hun har erfaring med formidling og undervisning av kunst og arkitektur på Nasjonalmuséet, folkehøgskole,  Arkitektur- og designhøgskolen og har siden 2015 vært ansatt som lektor i kunst, design og arkitektur på Valler videregående skole.

Tine Busk har hatt et nært forhold til Portugal siden 1987 og snakker flytende portugisisk.  I studietiden var hun reiseleder for portugisisktalende turister i Skandinavia om somrene.

Tine Busk har en sjelden allsidighet innen ulike kunstarter, språk og kultur, arkitektur, psykologi og filosofi – noe som trekkes inn i undervisningen.

.

MIN UNDERVISNING

Tid for a-ha-opplevelser. Det meste må erfares for å bli varig lærdom.

Tid for a-ha-opplevelser. Det meste må erfares for å bli varig lærdom.

Jeg er opptatt av at elevene skal få erfaringer som sitter, og jeg bruker mye tid på å utvikle få, gode øvelser som gjør det lett og gøy å lære.

Tegning og maling er så mye. De første 3 dagene deler jeg det opp i avgrensede oppgaver hvor elevene for eksempel kun har fokus på linjen eller kun på skyggen. Det gjør at elevene får konsentrert seg om et lite felt om gangen (samtidig som de lager nydelige bilder!)  Etter hvert setter vi brikkene sammen, og det er tydelig at mange har en utrolig utvikling i løpet av kursuken.
I undervisningen trekker jeg frem det som er av kvaliteter, dét som er viktig å gjøre seg bevisst at man kan, for da kan elevene bygge videre på det. Innenfor gruppen oppstår det mengder av eksempler på forskjellige kvaliteter som elevene da kan lære av hverandre.

Alle har sin prosess og sin måte. Samtaler om bildene er viktige for å komme videre

Alle har sin prosess og sin måte. Samtaler om bildene er viktige for å komme videre

Jeg henter inn dyktige, portugisiske gjestelærere. Mer om gjestelærerne HER!

Fra Tilbakemeldinger:
Tine har en unik evne til å finne det positive å bygge videre på for alle – fra «Picasso» til de helt nyfødte «kunstnerspirer».  Et godt smil, humør, faglig tyngde.  Fortsett å utvikle dette flotte konseptet.  Jeg vil anbefale det til alle på min vei.
Erling Skagseth, Lektor og forfatter

For flere tilbakemeldinger, se HER!

Etter fargeøvelsene samler vi erfaringene til forståelse og lærdom

Etter fargeøvelsene samler vi erfaringene til forståelse og lærdom

Mellom undervisningsøktene er det selvstendig arbeid med veiledning

Mellom undervisningsøktene er det selvstendig arbeid med veiledning

.
.
.
.
.
.
.
.

MIN KUNST

Tine Busk Tegne- og malekurs i utlandet Portugal, billedkunst abstrakt lys strand åpen

.
Et lite utvalg av egne bilder:

Akryl og collage i ulike størrelser

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

REFERANSER

Tine Busk tegnekurs malekurs i utlandet Portugal

Fra avslutningsmiddagen

“Tine Busk er en dyktig pedagog og god til å tilpasse et faglig stoff til ulike aldersgrupper.  Hun er kunnskapsrik og ansvarsbevisst og utfører oppgavene med engasjement og pålitelighet. “
      – Kurator Solsrud ved Nasjonalmuseet

“Jeg opplevde Tine Busk som en svært engasjert og faglig dyktig medarbeider som til fulle utnyttet sine erfaringer fra både arkitektur- og kunstfeltet. 
     – Professor Kleven ved
Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

TIDLIGERE  ELEVER/STUDENTER: 
“Inkluderende og engasjerende workshop.”

“Du setter ord på de tingene jeg kan se, men ikke klarer å sette ord på og som ingen setter ord på”.

“ Oppbyggingen av workshopen: Gjennomtenkt og sylskaprt utført!  – Terningkast 6 !!”

 

 

 

 
.

PORTUGISISKE GJESTELÆRERE

Pedagogikk er en kunst. Sandra får elever som ikke har rørt en pensel på førti år til å skape underverker.

Sandra Ramos:
Sandra tar for tiden sin doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Lisboa. Hennes bakgrunn er allsidig med hovedvekt på tegning og illustrasjon, design og animasjon – hvor hun har gått i lære hos de store mestere verden over.
Siden 2007 har hun undervist i tegning og maleri/billedkunst – blant annet på universitetet. Hun grunnla Atelier do Cardal – et verksted for allsidig undervisning. Hun er også utdannet kropps-psykoterapeut, noe hun tar inn i sitt møte med mennesker og kunsten på sin organiske og lette måte.

Sandra jobber både med fokus på det ekspressive, maleriske, tegning, og det som ligger imellom. Hun har en undersøkende tilnærming

Mário setter seg ned og tegner lekent og fritt til inspirasjon for kursdeltakerne

.
Mário Linhares:
Mário er utdannet på Kunsthøgskolen i Lisboa og holder mange workshops for Urban Sketchers rundt i verden. Han er en svært dyktig tegner som bruker et bredt utvalg teknikker – både tørre og våte (mye akvarell i kombinasjon med tegning). Han har en uhøytidelig tilnærming samtidig som han tar tegning og maling på høyt alvor. Han har reist mye i Afrika og tegnet. Han har også utgitt noen kunstverk av noen bøker. Han arbeider med sin doktorgrad innen kunst og kan tidvis avse litt tid for å holde korte kurs fordi han trives så godt med å undervise på denne måten. Det merkes! Kursdeltakerne opplevde høy grad av inspirasjon og vekst.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

João er en engasjert, levende, morsom og kunnskapsrik lærer

.
João Catarino:
João er utdannet ved Kunsthøgskolen i Lisboa. Han er en svært dyktig tegner/illustratør og fremragende pedagog som underviser bl. a på Kunsthøgskolen i Lisboa.
Joãos særegne talent er det lette uttrykket basert på strek, skygge og akvarell/blandede teknikker. Han er særlig opptatt av å oppnå liv og nerve i tegningen, noe som krever en tilstedeværelse han er mester i å frembringe. Tegningene forvandles under Joãos veiledning.
João er en ettertraktet underviser, som bare i år har holdt kurs i Chicago, Frankrike, St. Tomé og Brasil i tillegg til en mengde oppdrag i Portugal.
Han er engasjert, levende, morsom og kunnskapsrik. Gled dere!

Joãos lette, transparente kombinasjon av akvarell, skygge og strek er hans særpreg.

.
.
.
.

Isabel er en inspirerende lærer som hvor som helst finner et sted for kvalitetsundervisning

.
Isabel Favila:
Isabel har master fra Kunsthøgskolen i Lisboa. Hun har sine fordypningsområder innen maleri og det maleriske og er en anerkjent billedkunstner. Som pedagog har Isabel startet sin egne, velrennomerte kunstskole i Lisboa og hun tar jevnlig undervisningsoppdrag bl. a fra de store kunstinstitusjonene/ kunstmuséene i Portugal.

I tillegg har hun lang erfaring med å arbeide med koblingen mellom det kunstneriske uttrykket og personlig vekst. Hun får sine elever til å bruke alle sanser i kunsten – noe som beriker uttrykket i svært høy grad. Hun er en mester i frigjørende øvelser og får sine elever til å bli overrasket over seg selv.

Isabel omtales som et fyrverkeri av en lærer. At kursdeltakerne kan få nyte godt av Isabels ressurser er en stor glede.

Isabels landskapsmalerier har ofte et mystisk drag.…. Hun er ikke redd for kraftfulle uttrykk.     ……………………………………………………Isabel har arbeidet mye med portretter

.

Noen ganger har jeg leid inn en portugisisk gjestelærer fra min tid på kunstakademiet i Lisboa. Han veileder da dem som ønsker det.

Rui er en dyktig veileder som får frem det beste hos sine elever.

Ruis reisetegning til venstre, maleri i midten og illustrasjon til høyre. Han er stilsikker, humoristisk og fargesterk. Han utmerker seg bl. a. i tegneserier.

.
Rui Sousa:
Rui er utdannet ved Kunsthøgskolen i Lisboa. Han er en dyktig illustratør og kunstmaler som særlig etterspørres i aviser og tidsskrifter i tillegg til barnebøker. Hans humoristiske, tegneserieaktige kunst har en egen evne til å kommunisere direkte. Rui har ikke egen undervisning, men er en dyktig veileder. Mange kursdeltakere har satt stor pris på hans rike erfaring og skarpe blikk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.