TEGNE- OG MALEGLEDE

Tine Busk tegne- og malekurs i utlandet: Portugal

Vi jobber ofte på strandterrassen – enten i solen eller i skyggen

LEK, TILSTEDEVÆRELSE OG Å LÆRE Å SE

Disse kursene er laget for å stimulere tegne- og malegleden, mestringen og nerven i tegningen/maleriet.

I vår verden har prestasjon og konkurranse sneket seg inn på så og si alle nivåer og i alle aktiviteter. Min erfaring gjennom mange studier er vi kan leke oss til så mye, og oftest til bedre resultater enn ved å presse oss, særlig hvis vi får utforske konsentrert med meningsfulle oppgaver.

Tegning og fargeforståelse handler mye om å lære å se. Jeg vil gi oppgaver som gjør det lettere å se uten å bruke hodet – for hvis man tenker, da blir som kjent alt feil. Vi bruker flere sanser enn bare synet når vi jobber med kunst, dette blir det særlig lagt vekt på i noen av temaukene.

Tilstedeværelsen i streken gir nerve til tegningen. Denne går hånd i hånd med tilstedeværelsen i livet: Nytelsen ved å sitte på en strand og prøve å blande frem fargen på himmelen, gleden over å ha skapt et ansikt som blunker lurt til deg. Når vi tegner og maler, er det et samspill mellom fingre og øyne og deler av hjernen som av mange oppleves som den rene meditasjon.

Denne fordypningen, hvor mange opplever at tidsforståelsen skrus av (fordi den andre hjernehalvdelen får slippe til) gir et stort rom for vekst og mestring.

“Nysgjerrighet er kjærlighetens fingre”, (Susanne Laberg)

Nysgjerrighet og diskusjoner rundt fargepalett og komposisjon gir forståelse som gradvis trekkes med inn i bildene og forsterker uttrykket. Gode materialer og utforskning av ulike teknikker er også en viktig del av tegne- og malegleden. Ikke minst tegnedagboken gjør tegning og maling til en uhøytidelig livgivende del av hverdagen – mer om tegnedagboken HER.
(Les mer om materialene vi bruker HER)

Tine Busk. Tegne- og malekurs i utlandet: Portugal

Å finne et riktig godt sted er med på å gi den store tegne- og malegleden.

Tine Busk, tegne- og malekurs i utlandet: Portugal

Et av verdens eldste oliventrær, det er en opplevelse å tegne det

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s