TEMAUKE

Temaukene bygger på basiskurset på ulike måter. Hver uke har sitt tema og fokuserer på ulike aspekter ved det å tegne og male. Gjestelærerne vil sette sitt preg på disse ukene med sine ressurser som jeg ønsker at dere skal få glede av i rikt monn.
En del av konseptet for kurset er at deltakerne får kontakt med portugisiske kunstnere og pedagoger av høy kvalitet. Dette er noe som beriker kontakten med en annen kultur i tillegg til å kunne gi kurset mer bredde og flere dimensjoner. Kursdeltakerne har satt pris på dette fordypende innslaget i portugisisk kultur, der utvekslingen mellom landene blir sterkere.

Temaukene vil i større grad bli ledet av portugisiske gjestelærere. Mye av undervisningen vil derfor foregå på engelsk. Vi har en dynamisk undervisningsform der det er plass til oversettelser og at elever hjelper hverandre, derfor er det ikke et absolutt krav om å beherske engelsk. Snakk med meg hvis dette er en utfordring.

Temauken inneholder også en ekskursjon – se HER .

Elevarbeid fra Sandras undervisning

Uke 40 – 2020: «Colours of atmosphere» med Sandra Ramos
På kurset vil farger undersøkes fra mange ulike vinkler og med ulike materialer. Stemninger og lys fanges også med tegneredskaper og raske bevegelser. Sandra tar dere med i det raske og det langsomme.

Hva skjer i skyggene?

Hvordan nærme seg tegning av kropp?

En spennende variasjon av materialer inngår – både akvarell og akryl. Ulike teknikker kan også åpne for nye uttrykk. Deler av kurset består av klassisk tegne- og akvarellundervisning, som så kontrasteres av frigjørende øvelser og utviklende arbeid med stor grad av personlig utfoldelse. Når Sandra underviser, kan det tidvis virke som om hun tryller.

.

Eksempler på Urban sketching fra kursene

Uke 41 – 2020: «Urban sketching» med Mário Linhares
Urban sketching er en global, fri hverdags-tegnekunst der det egentlig ikke er grenser for hva som kan inngå. Det handler om bærbare, lette materialer og å fange øyeblikk, men også langsomme tegninger/akvareller og bruk av et vidt spekter av materialer som kan blandes uten frykt for politisk korrekthet. Det er pur tegne-og maleglede, undring blandet med teknikker når man trenger det. Du blir en «urban sketcher» – noe som gir mange muligheter videre!

.